Over Ons

Johan Kraan Motorsports.

Johan Kraan is sinds 1998 actief in de autosport. In het begin als monteur/helper bij raceteams en vanaf 2000 zelf actief als coureur. Inmiddels ruim 500 wedstrijden verder is de hobby uitgegroeid tot een commercieel bedrijf.

Vele topcoureurs in de huidige autosport hebben hun racelicentie gehaald op een cursus van de Johan Kraan Motorsports Academy of hebben bij het team van Johan Kraan geracet.

Sinds 2003 heeft Johan Kraan een eigen raceteam.

Ooit begon het met de verhuur van 1 racewagen en al snel liep ook dit uit de hand en reden er meer dan 40 racewagens in diverse nationale en internationale raceklassen.

Met op het hoogtepunt meer dan 60 werkzame teamleden werd de organisatie wel erg groot.

In 2023 besloot Johan om het raceteam enkel nog voor privé activiteiten aan te houden en zich te concentreren op de raceschool, het persoonlijk begeleiden van talenten en het organiseren van incentives en trackdays.

Johan kwam erachter dat vrijwel elk team moeite heeft met het vinden van personeel dat gekwalificeerd is voor de job. En daarom zette Johan een bedrijfje op in het opleiden van personeel in de autosport. Denk hierbij aan monteurs, engineers en chauffeurs. Daarnaast handelt en bemiddelt Johan in racewagens en gebruikte race-equipment. Maar de hoofdactiviteiten zijn wel de raceschool en het geven van privé-instructie en begeleiding.

Ben jij op zoek naar persoonlijke begeleiding voor jezelf of voor je kind in de autosport en wil je er zeker van zijn dat je niet de verkeerde keuzes maakt? Neem dan contact op met Johan Kraan.