Mazda MX-5 Cup

In 2019 werd de nieuwe Mazda MX-5 Cup geïntroduceerd met overall- en junior klassement. Maar liefst 30 nieuwe racewagens werden gebouwd door het gerenommeerde bedrijf Intrax Suspension Technology. Een volledig nieuwe klasse in het NK als opvolging van de zo populaire Ford Fiesta Sprint Cup. De organisatie van deze nieuwe cup is in handen van het vertrouwde V-Max Racing die ook de Ford Fiësta Cup en de welbekende Supercar Challenge organiseren. Dat er veel vertrouwen was in de cup bleek uit de vele inschrijvingen. Zo stapte Johan Kraan Motorsports in met 5 nieuwe wagens en vulde dit gedurende het seizoen aan met een zesde deelnemer.

De auto

Er wordt geracet met een volledig voor circuitgebruik aangepaste MX-5 van het nieuwste model type ND met een gewicht van ca. 960 kg en 184 pk. De technische ontwikkeling van de raceauto is volledig uitbesteed aan Intrax Suspension Technology in Nederland. De MX-5 is voorzien van een ingelaste rolkooi met FIA certificaat, een geheel aangepast onderstel met Intrax schokdempers en een AIM datalogger.
Het motorvermogen is standaard 184 pk en het autogewicht in full race specificatie komt op ca. 960 kg. De snelste rondetijd van seizoen 2019 was een 1:56 op het oude circuit van Zandvoort.

De auto’s worden geleverd compleet met een kleine kit aan materialen welke zelf nog afgemonteerd dienen te worden. Hierbij moet gedacht worden aan het brandblussysteem en de hoodpins. De vaste transponder dient rechtstreeks bij Mylaps besteld te worden.
De verkoopprijs, inclusief Mazda MX-5 raceoverall, is vastgesteld op € 32.500,- exclusief BTW.

Hankook Finale Races

Tijdens het seizoen van 2019 zijn er een 6-tal races verreden op Nederlandse en Belgische circuits. De 6e en tevens laatste race van het seizoen, de Hankook Finale Races, werd van 18 t/m 20 oktober verreden op het TT Circuit van Assen.

De volgende rijders vertegenwoordigden Johan Kraan Motorsports in de cup:
Joshua Kreuger (3 overall)
Maxime Oosten (6 overall)
Dominique Kraan (9 overall)
Milan Teekens (11 overall)
Mathijs Bakker (17 overall)
Aan het eind van het seizoen werd Rover Dullaart (14 overall) hier aan toegevoegd.

In de junior cup behaald:
Maxime Oosten, 1e plaats,
Dominique Kraan, 2e plaats,
Milan Teekens en Rover Dullaart eindigde 4e en 5e.

De kalender voor 2020 is bekend!!

Mazda MX-5 kalender

Johan Kraan Motorsports verzorgt het transport, opleiding, rijdersbegeleiding, hospitality en circuitservice voor al haar deelnemers. In 2020 worden drie racetrailers met tenten ingezet voor het onderkomen van de racewagens gedurende de raceweekenden. De uitgebreide gloednieuwe hospitality unit geeft rijders de kans om sponsoren en relaties uit te nodige op het circuit in een exclusieve VIP omgeving. Daarnaast neemt het team een uitgebreid spareparts pakket mee naar het circuit zodat elke storing snel en adequaat kan worden verholpen. Eventuele schades worden in house door het team zelf hersteld in de hyper moderne schadeafdeling. Met een groot team van monteurs en data engineers worden de rijders volledig ontzorgd en kunnen de coureurs zich ontwikkelen tot de snelsten van het veld. En dat de Mazda MX5 Cup een professionele doorgroeiklasse is blijkt wel uit de doorgroei die drie junior rijders uit de renstal van Johan Kraan hebben gemaakt. In 2020 zijn drie rijders door de fabriek Lamborghini geselecteerd voor hun Young Driver Programma waarbij deelname in het Europees en Wereldkampioenschap Lamborghini Super Trofeo is gerealiseerd.