Lamborghini Super Trofeo

De Lamborgini Super Trofeo is een officieel Europees kampioenschap. De rijders concurreren in identieke Lamborghini Huracán Super Trofeo Evo’s gebaseerd op de Lamborghini Huracán LP 620-2. De races in deze klasse worden op drie continenten gehouden te weten; Noord America, Europa en Azië. De wereld finale aan het eind van elk jaar brengt alle concurrerende rijders vanuit elk continent bij elkaar voor een erkende Wereldkampioenschaps race. De rijders worden onderscheiden volgens de categorieën, Pro, Pro-Am, Am en LB Cup.

Johan Kraan Motorsports werd in 2020 al vertegenwoordigd door de 20 jarige Max Weering uit Coevorden met zeer verrassende resultaten.
Voor de laatste Lamborghini Super Trofeo race van 2020 op Paul Ricard deden ook de zeer jonge Milan Teekens en Maxime Oosten mee. De beide jongens lieten in hun eerste race al gelijk top 3 tijden zien en beloven wat voor seizoen 2021.
Zij vertegenwoordigden Johan Kraan Motorsports al in de Mazda MX-5 cup en zijn beiden al kampioen geworden in deze sterk concurrerende klasse. Door de opgedane ervaring en de goede resultaten die zij boekten in deze cup zijn zij toe aan een volgende stap. Ook in 2021 komen de beide wagens aan de start van het Europees kampioenschap Lamborghini Super Trofeo, aangevuld met nog twee extra wagens uit de stal van Johan Kraan Motorsports.

De kalender voor 2021 is bekend en zal er als volgt uitzien:

Race 1: Monza (Italië), 16-18 April
Race 2: Le Castellet (Frankrijk), 28-30 Mei
Race 3: Zandvoort (Nederland), 18-20 Juni
Race 4: Spa-Francorchamps (België) 29 Juli-1 Augustus
Race 5: Nürburgring (Duitsland) 3-5 September
Race 6: Misano Adriatico (Italië), 28-29 Oktober

Finale: Misano Adriatico (Italië), 30-31 Oktober